Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Profiel

Netwerkorganisatie

De Wit Organisatie Advies is een samenwerkingsverband van zeer ervaren veranderaars; mensen die weten hoe je daadwerkelijk verbetering tot stand brengt. Oprichter is Oda de Wit. Samen met Elske Coenen vormt zij de vaste kern van het bedrijf.

Al onze mensen reduceren complexiteit tot de kern en begrijpen snel hoe het zit. Wij zijn veranderaars die heel goed begrijpen dat verandering bij mensen van binnenuit moet komen wil het beklijven en we weten hoe je dat teweeg brengt. We zorgen er voor dat mensen aan de verandering mee doen op basis van inspiratie en niet omdat het moet of zo hoort. We zijn in staat snel een situatie te doorzien, inclusief alle kansen en problemen. Bovenal zijn we mensen die met beide benen op de grond staan en een hands-on mentaliteit hebben. Alle theorie en visie is mooi, maar je hebt er pas wat aan als je weet welke stappen je in de praktijk moet zetten en hoe je dat moet doen. Het liefst blijven we dan ook betrokken tot de veranderopgave echt werkt.  

Profiel Oda de Wit, directeur/ oprichter

Uit mijn eigen ervaring als manager en directeur weet ik hoe lastig het is om leiding te geven in complexe situaties. Ik weet ook hoe weerbarstig het kan zijn om verandertrajecten met succes te realiseren. Of wat het is om als medewerker optimaal te willen functioneren en je daarin tegen gehouden te voelen. De beste leerschool is mijn eigen ervaring geweest als manager en directeur van non profit organisaties. Met ‘de poten in de modder’ leerde ik meer dan in welke schoolbank dan ook.

Meer dan 35 jaar ben ik actief op het gebied van management, organisatieontwikkeling, persoonlijke ontwikkeling, leiderschap en communicatie. Sinds 2000 heb ik mijn eigen bureau, De Wit Organisatie Advies. In de afgelopen 15 jaar ontwikkelde ik een veranderaanpak die managers en organisaties helpt om simpel de stap te zetten naar ‘nieuw organiseren’ en ‘nieuw leidinggeven’. Een concrete aanpak om van denken naar ‘doen’ te komen. 

Deze aanpak ontwikkelde ik op basis van mijn eigen ervaring in de praktijk van verschillende bedrijven en organisaties. Maar ook heb ik gebruik gemaakt van de kennis opgedaan bij de studie naar het succesgeheim van best practises: organisaties die het in deze tijd erg goed doen. Tenslotte heeft de wetenschap, met haar baanbrekende inzichten van de laatste decennia, me geleerd hoe veranderen en ontwikkelen een stabiel proces kan zijn zonder weerstand. Een proces waar mensen gaandeweg steeds enthousiaster worden en graag meedoen. Na al deze kennis geïntegreerd te hebben, bracht ik dit alles terug tot de meest wezenlijke kern. Dit is het fundament van mijn aanpak geworden. Hierdoor wordt het veranderpad concreet, haalbaar en helder. En niet te vergeten: daardoor wordt het plezierig om dit pad te gaan.

Deze aanpak heeft al op menige plek een verandering op gang gebracht die tevoren niet voor mogelijk werd gehouden. Hierbij word ik geholpen door mijn vermogen om snel vraagstukken diepgaand te doorgronden en verbanden te leggen. En om mensen te raken in het hart van hun verlangen en hun vertrouwen te geven dat heel erg veel mogelijk is. Dit spiegel ik op heldere en uitnodigende manier terug. Daarnaast geef ik stap voor stap aan wat werkt en wat niet werkt, waardoor verbeteringen en ontwikkelingen grijpbaar en haalbaar worden. Ontwikkeling is bij mij altijd iets wat mensen zelf willen. Keer op keer is mij gebleken dat de belangrijkste eigenschap van een veranderaar het vermogen is om mensen echt te raken in hun diepste motivatie voor resultaat.

Profiel Elske Coenen

Als senior HR-ontwikkeladviseur werkte ik voor tal van gemeenten, bedrijven en non-profit organisaties. Momenteel werk ik voor de gemeente Eindhoven. Daarnaast werk ik voor de Wit Organisatie Advies, met Oda de Wit.

Vanuit de reis- en sportbranche maakte ik 20 jaar geleden de overstap naar het HR-vak. Geen onlogische keuze, want ik werk graag voor, tussen en met mensen. Daarbij kijk ik altijd verder dan het voorliggende probleem. Ik puzzel graag op vraagstukken en los deze creatief op. Ik heb gewerkt binnen verschillende gemeenten als HR-adviseur en heb me gespecialiseerd in de menselijke kant van organisatieverandering.

Samen met Oda begeleidde ik bij de gemeente Eindhoven een reorganisatie van het ICT-domein, waarbij de organisatie de overgang maakte naar een nieuwe manier van werken en leidinggeven. Oda begeleidde dit van buitenaf. Ik deed de dagelijkse begeleiding op de werkvloer. Ik ben bij uitstek iemand die managers en medewerkers coacht in de stap ‘van denken naar doen’. Daarbij kan ik gebruik maken van mijn vermogen om mensen op een prettige en veilige manier te helpen hun eigen gedrag en dat van anderen te duiden en hier een actie aan te koppelen. Mensen ervaren mij als een inspirerende en energieke trainer en coach. Waar ik ook kom, breng ik altijd dingen in beweging. Het is mijn kracht om een verander- of ontwikkeltraject van het papier af te krijgen: “Van denken naar doen”.

 

 

 

Oda_de_Wit_2015Oda de Wit, oprichter

De Wit Organisatie Advies

De Wit Organisatie Advies

Ook handelend als 'De Wit Communicatie'

Adres:

Oosterholtweg 5 // 7142 HJ Groenlo

Telefoon:
06 394 69 109

Neem contact op voor meer informatie

Contactformulier


Deel deze pagina