Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Profiel

Netwerkorganisatie

De Wit Organisatie Advies is een samenwerkingsverband van trainers, coaches en veranderkundigen. 

Oprichter is Oda de Wit. Samen met Elske Coenen vormt zij de vaste kern van het bedrijf. 

Profiel Oda de Wit, directeur/ oprichter

— Leiderschapsadviseur, trainer, coach, veranderkundige.

— Auteur van ‘De Nieuwe Organisatie’; E-book over het stabiele fundament waarop mensen en organisaties in deze tijd kunnen floreren. Download op: www.dewitorganisatieadvies.nl/

“Ik bied diepgaand inzicht én praktische hulp aan iedereen die bezig is met aanpassing aan de eisen van deze tijd. Die op weg is naar wendbaarheid, naar daadwerkelijke focus op de klant, naar intrinsiek gemotiveerde medewerkers die geloven in zichzelf en in waar ze mee bezig zijn. Die streven naar mensen in de organisatie die verantwoordelijkheid nemen en continu verbeteren, waar ze ook mee bezig zijn. Naar teams die verbindend samenwerken omdat ze zich betrokken voelen bij de (overstijgende) doelen.

Uit eigen ervaring weet ik hoe lastig dit alles kan zijn. Ik ben in het verleden ook zelf verantwoordelijk geweest voor deze veranderopgaven. Decennia heb ik gezocht naar methoden die echt werken en die blijvend resultaat geven. Aan mijn eigen ontwikkeling heb ik steeds weer verder geslepen en verder uitgekristalliseerd. Nu, na zoveel tijd, ben ik tevreden over de resultaten van mijn aanpak. Eindelijk.  

Het is geen doorsnee leiderschap en teamontwikkeling die ik bied. Uit onvrede over de resultaten van gangbare ontwikkelmethoden heb ik de afgelopen 12 jaar een heel eigen aanpak ontwikkeld: methode WIT ©. Deze methode is in de praktijk van alledag ontstaan, maar staat op een fundament van baanbrekende actuele wetenschappelijke inzichten. Daarbij heb ik gevoegd inzichten over het geheim van succesvolle nieuwe organisaties en meer dan 30 jaar ervaring in directiefuncties en in als adviseur/trainer/coach.

De methode rekent definitief af met de gedachte dat strijd, gedoe, passiviteit en weerstand menseigen zijn en onverbrekelijk bij veranderingen horen. De methode zorgt ervoor dat vanaf het begin de sprankeling en energie terugkomt. Deelnemers gaan heel anders naar zaken kijken, wat maakt dat je vanzelf op een andere manier gaat handelen. De opbouw van de transformatie zorgt voor gezond vertrouwen in het welslagen vanaf het begin, hoe groot of klein de stappen ook zijn. Je gaat van machteloosheid en onbestuurbaarheid naar steeds meer grip op zaken en naar krachtig, natuurlijk leiderschap.

Deze aanpak heeft al op menige plek een verandering op gang gebracht die tevoren niet voor mogelijk werd gehouden. Ik leg een basis door vraagstukken heel snel maar diepgaand te doorgronden en verbanden te leggen. Maar het belangrijkste is misschien wel om mensen te raken in het hart van hun verlangen en hun vertrouwen te geven dat heel erg veel mogelijk is.  Daarna geef ik stap voor stap aan hoe het verlangen gerealiseerd kan worden, waardoor het grijpbaar en haalbaar wordt. Ontwikkeling is bij mij altijd iets wat mensen zelf willen. Keer op keer is mij gebleken dat de belangrijkste eigenschap van een veranderaar het vermogen is om mensen echt te raken.”

 

Profiel Elske Coenen

Under construction

 

 

Oda_de_Wit_2015Oda de Wit, oprichter

De Wit Organisatie Advies

De Wit Organisatie Advies

Oosterholtweg 5

7142 HJ Groenlo

 

Mail: info @ dewitorganisatieadvies . nl (aan elkaar) 

Telefoon:
06 394 69 109

Neem contact op voor meer informatie

Contactformulier


Deel deze pagina